Po Božiču je Velika noč najverjetno največja priložnost za začetek nove kampanje.

»Bodimo kot Mercedes v Ameriki, ki je leta 2013 uporabil direktno pošto in poslal brandirane pirhe, vsem kupcem, ki so takrat testirali njihov nov model.«

Nekaj velikonočnih marketinških idej

1. Ustvarimo velikonočni dogodek

Glede na to, da je Velika noč družinski praznik se vprašajmo, zakaj ne bi priredili zabaven družinski velikonočni dogodek za svoje stranke. To je eden od najhitrejših načinov, da predstavimo svoje izdelke in storitve in s tem strankam pokažemo tudi svojo hvaležnost za njihovo zvestobo. Pripravimo lahko ustvarjalne delavnice za otroke  skupaj z iskanjem velikonočnih jajc, izkoristimo še pozornost staršev in jim medtem predstavimo svoje izdelke ali storitve, preko zaslonov, plakatov, demonstracij in jim pripravimo brošure, letake,…

2. Sponzorirajte dogodek

V kolikor nimamo dovoj časa ali denarja, da sami pripravimo dogodek, smo lahko sponzor kakšnega lokalnega velikonočnega dogodka.  Tako lahko prispevamo nekaj nagrad in zraven dodamo letake s svojo blagovno znamko.

3. Win-Win Tekmovanja

Malce se pozabavajmo.  Na letak skrijemo besedo (pirh) v besedilu in sporočimo ljudem koliko le teh besed najdejo v besedilu.  Pravilne odgovore naj pošljejo do določenega datuma in za to dobijo darilo, kupon ali popust na storitve. To je poceni orodje s katerim promoviramo svoje izdelke in hkrati pridobimo nove kontakte.

4. Zvesti kupci in nagrada

Ljudje radi sprejemajo presenečenja. Izberimo najbolj zveste stranke in jim pošljemo velikonočno darilo, s tem, da povdarimo, da je to nagrada za zvestobo.

5. Velikonočni praznični nasveti

Če želimo, da bodo stranke imele naše letake še nekaj časa pred seboj, potem jim na letake napišimo kakšen uporaben nasvet, idejo ali velikonočni recept.

6.  Naj bo Velika noč  praznik, s svojimi simboli in seveda okusi

Nikoli ne smemo pozabiti, da ne zaidemo stran od bistva praznika in da vedno uporabimo v svojih akcijah simbole: jajca, zajčke ali piščančke.

Ne čakajte, izberite velikonočni izdelek, ga opremite z logotipom ali sporočilom in presenetite svoje stranke.

Dodaj odgovor